Tuesday, August 4, 2009

~kiri ke kanan????

Sudah itu sudah.Aku sudah tidak mampu lagi menanggung kekusutan ini.Tuhan tolong aku,ke arah mane yang harus aku tuju.Ke kiri atau ke kanan.Mungkin aku tak perlu memilih antara dua itu.Mungkin memilih jalan terus adalah yang terbaik untuk aku buat masa nie.So,i will keep on walking and anything happens in the future,i will just accept it with an open heart.The problem is,am i strong enough to accept all this kind of thing with open heart or just like that????Sumpah,otak aku serabut memikirkan ini semua.Kadang-kadang aku menanya diriku sendiri,Kenapalah ada second chance????...

Saturday, July 25, 2009

~I feel BETTER nOw...~

Well,pejam celik,pejam celik,wahhhhh,dah masuk 2 minggu dah aku keje kat tempat baru tuh.Tak sangka!Paling tak sangka aku berjaya tuk tidak merungut atau komplen pape pon.Thhank God,i feel better.Eventhough kejenye agak menimbun,tapi tak kisah la.Sekarang tiada lagi perasaan macam de 8pisau tertusuk kat dada aku nie everytime bangun pagi nak gi keje.Orang2 kat situ pon baik-baik.Yar,lupe nak inform yang boleh dikatakan hampir semua ahli teamwork aku adalah orang klate.hehehe.Tercampak aku di situ.Tapi tade problem pon ngan tue semua sebab mereka semua ok2 belaka.Yang aku paling tak tahan,my superior cakap,"Farrah nie diam jek,pemalu"harkh tui+bluek,aku taw korang sure cakap "ish,pendiam la sangat".hehehe.Tak kisah la,tunggu aku tunjukkan gigi taring aku t.
Bile kite rase gembira,akan ada satu problem yang akan muncul.Aku akan makan banyak bile rase gembira.hhaha.Ini bermaksud,kemungkinan tuk aku jadik gemOks semula memang agak tinggi.Ahhh,lantakk la,asalkan tak Obessiti..Macam selalu aku cakap kat kawan aku sorg ni,takpe la gemOks,kalau gemok bley kurus,tapi kalo pendek,susah tuhhhh nak jadik tinggi melainkan anda memakai heels yg tingginye setinggi KL Tower.hehe..
Tadi de gak saje2 menjenguk ke blog farapoda,dienye latest post cam agak menarik jek tajuknye.hehehe.21 tips tue aku baca dengan laju nye,tak sabar nak bace sampai ke tips yang no. 21.And frankly speaking,aku setuju dengan semuanye.hehe.Buktinya,lepas bace setiap petua yang de kat situ,aku akan angguk-anggukkan kepale aku camni--->eleh,cam la korang ley nampak.Kalo ley nampak,berhati-hati lah,mungkin anda adalah orang yg seterusnye..hehe
p/s: suke lagu katimah cinta-sixth sense wat mase nie...

Saturday, July 11, 2009

~Beginilah...~

Uits,dah agak lame tidak mengepostkan anything kat blog nie.Lame bangat sehingga menyebabkan blog ini sgt kering.Sekering aty nie tyme mase nak kene pakse diri gi keje.hhehehe.Well,i'm back dengan berita yg baru,dgn kehidupan yang baru jugak.I'll starts working in new place this monday.May god bless me!

Itu bukan cerite sebenar.Actually tadi gie my ex-classmatenye majlis kawin.Seperti biase la,aku akan menjadik jemputan jek wat mase sekarang.Blom lagi mahu menukar status itu kepada "pengundang".hehehe.Watevar la cik Farrah.And before balik tadi sempat menyinggahkan diri ke kedai yang menjual air pink panther tuh.Akhirnye dapat aku menunjuk dan memberi peluang kat cik Syida untuk merasa nikmatnya minuman itu.Beliau akhirnya tersandar dan duduk diam kat sebelah aku while aku driving balik.Aku gak lah yang kene drive.Citt.

Lupe plak nak cakap,jumpe Hanif tyme kat majlis kawin tuh.Die cakap,"Farrah,ko da krus skit la"..Hurm,begitulah nampaknye.Kekadang kite salu mengharapkan yang kite akan kurus,tapii itu TIDAK BERLAKU.Dan bile kite tidak mengharapkan apa-apa,ia nya BERLAKU!Huh,so,sila berhenti berharap.hehhehehe.Adios~

Saturday, June 6, 2009

Tak tahu lorh....

I tot i would be heppy kalo weekend datang menjelma.Tapi nampaknye semua macam sama je.Sama macam weekdays.Perasaan yang sama.Still rasa agak stress.Apelagi yang aku nak pon aku tak tahu.Am i happy rite now?Jawapannye NO!Oh gosh,i hate working i guess.hehhehehe.Rasa cam tak ley nak enjoy2.Rase serba tak kena jek.Bercampur-campur.Ape lagi yang tak kena????.I wish aku tau jawapannya..And it's ur LIFE ,Farrah!!!
*keep on moving dear....

Saturday, May 23, 2009

~Bila KiTa RaSe gUmBira....




Semalam aku kene kje,walaupon aku tak dapat menerima kenyataan yang aku kene keje ari sabtu FULL,walaupon cume alternate saturday jek,takpe aku wat2 redha jek.Keluar dari umah pon lambat.Saje jek.Aku ingat aku da paling lambat,rupe-rupenye aku TETAP MEMBESAR SEBAGAI JUARA!!!!Again,I was still orang yang paling cepat.Hurm,takpe2,aku baru keje,tak ley nak tunjuk otai lagi.

Yang aku paling tak tahan,nape lah kje ari sabtu rase sangat lambat nak kul 5.30ptg??????Aku rase cam dah dua hari kat opis tuh.Lagi-lagi bile mulut aku nie cam dah cramped jek gara-gara tak bercakap.Macam de gam gajah melekat kat mulut nie dan paling tak tahan,bos aku cakap pe,"Farrah,you okkay kew?you nie senyap jek,tak bercakap pon ngan kitaorang..".HAHHAHHAHAHAHAHAH.Statement yang paling tak ley diterima langsung oleh otak aku nie.SENYAP?????walla weh,silap orang tuh.Aku senyum jek lah dengar pe yang die cakap,malas nak membalas pape sambil membuat muke yang pura-pura ayu.hehhehe.

Aku asik tengok jek jam kat computer tuh,menghitung waktu.Dalam kul 5.25,aircond dah di offkan.HAHAHA.Bagus sekali!My opismate tanya aku,"Farrah tak nak balik kew?".Hek'ela,soalan ape la hai yang ditanyakan kat aku,OF COURSE la weh,sebab aku de hal pas balik nie,nak terus kuar meronggeng dan tenangkan aty sendiri.

Sampai jek kat umah,aku terus tukar tudung and suar jeans,my siblings yang lain pon tengah bersiap-siap.Kitaorang nak kuar gi makan and gi berkaroke.Bukan kitaorang jek actually,dengan kawan akak aku n dienye sis.Boleh lah dikatakan sesi menyesuaikan diri.Hurmmmmm.Kitaorang makan kat Kenny Roger's pastuh gi kat RedBox,mahal la die nak charged,cipan tol la.haha.So kitaorang gi kat Ampang Park,amik satu medium room.Orang-orang kat situ dah tengok semacam dah,mungkinkah mereka terkejut atau sebenarnye mereka takut???.Ye lah,sebab most of us memakai tudung.hehehe.Cam pencegah maksiat plak.Hehe.Ada lah satu jam lebih kitaorang kat situ,tak ley lame-lame sebab adik Anim (name siap same ngan adik aku sendiri..hehhe) kene balik awal,mak die dah asik tanya kat ne jek,sebab dah lewat katenya.hehehhe.Sorry la auntie ye.hehhehe.Anyway,we were really happy and enjoyed.Otw balik sume orang senyap jek sebab bateri dah nak kong.Special thanks to Mr H...
Dalam 2-20pagi,i got msgs from a fwen:
1.dah tido?-tak replied
2.www.xxxxxxx.com,cube register untuk degree yg menganggur,training 8bln-tak replied gak
3.www.yyyyyy.com,program training stahun..cube try-tak replied lagi.
Aku tak replied sebab aku tade credit.Tapi kerana kesiankan makhluk tuhan paling KURUS nie,aku yang da mamai nie bangun menggagahkan diri nie gi ke arah tepon umah,kol la.Dan aku tak bape hengat pe yg aku cakapkan kat die,yang aku ingat cume;
-saya takde credit
-keje kew?
-kalo saye tak nak tgk webpage tuh cmne?malas la....(*nie aku igt die jwb ape:sekati.kalo malas,tak jadik orang lah farrah,duk umah jek..peh2,siot jek)
-ok,bye
Pas dalam seminit aku membaringkan diri atas tilam,de msg lagi:
-Penat saya search tuk awak,ok pe program 2,elaun pun dpt,try je la and bla bla bla.....
KESIMPULANNYA:Kesian kawanku ini kerana die tak tahu aku dah keje dah.hheehhe..sbb aku tak mo bitaw die..Chowie2..




Sunday, May 17, 2009

'saya berhenti......'

Sila sambungkan ayat diatas dengan ape2 je la yg anda suke.hehehe.Sekati korang lah.Mungkin sambungan ayat anda sesuai dengan ape yang ingin saya katakan...adiossssss....

Sunday, May 10, 2009

im gonna miss u F.O.R.E.V.E.R

Yar,yesterday was a mother's day.Aku saje nak post kan benda ni lambat.Hurm,pejam celik,pejam celik,tak sangka dah lima taun my mom passed away.Maksudnya,dah lima taun gak lah kitaorang dah tak celebrate mother's day.Swear to God,i reali miss my mama.
Betul,ni semua adalah dugaan yg akan dihadapi oleh setiap orang tapi hanya orang2 terpilih jek yang kene hadapinya lebih awal.Aku dah prepared tok nie.So,aku redha.Kekadang aku juga rindukan all the sweet moments yang aku spent wit my late mom dan ade certain2 benda yang aku regret kerana melakukan and tidak melakukannya.
Mama pandai masak and aku nyesal sebab tak amik mase yang ada tok belajor resipi2 yang sedap.Ma,ur ayam masak lemon,puding jagung,mee bandung,bubur ayam,and paling bez skali serunding and kuah kacang tuk raye.Wallah,marvelousssss.Sampai skrg tade sape yang ley wat sesedap itu. *bagi aku lah,tak taw la orang lain.
Mama memang agak garang lah compared to Abah,tapi kitorang still lebeh rapat ngn mama.Mintak pape pon dari mama.Mama akan jadik orang tengah tuk kitorang ngan Abah.Abah just memprovided kami dengan duitnye,sebab mama tak keje.
Mama salu cakap ngan kitorang,"nanti kalo mama dah takde,sure korang rindukan mama."*serius,kami memang rindukan bebelan anda itu.Mama jugak penah cakap,"Mama doakan supaya bior lah abah panjang umor dari mama,sbb abah boleh jaga kamu semua" and Mama gak de cakap"Kamu semua patot bersyukur sbb kamu ade abah yang sangat baik"..*semua orang pon setuju tentang ini.
Mama ajar kitorang tuk hidup berdikari,buat semua keja umah dari kitorang sekolah rendah lagi.Dulu aku agak bengang gak lah,sebab kawan2 aku tak yah pon wat semua sendiri.Dan aku ingat lagi,tyme tuh kitorang de maid,tp kitorang still kene basuh kasut and gosok baju sendiri.Mama tak kasik maid tolong langsung.
Akhirnya,kitorang tahu nape mama ajor kitorang buat semua keje sendiri,sebab dia tahu dia akan pergii and bile die pergi,die nak kitorang ley manage hidup kite sendiri.Semuanya sendiri.Iam proudly to say that kitorang berjaya tuk itu!we're survivors!
Satu benda yang memang sudah takdir tuk aku,aku tak sempat tuk tengok Mama wat kali terakhir sebab flight aku delayed masa tue.Kalo ikot mase yang sepatotnye,maybe aku sempat jumpe.Aku redha sekali lagi tuk itu.Aku berdoa semoga Mama diampunkan dosa-dosanya dan diletakkan sebaris dengan orang2 yang beriman dan ditempatkan di dalam syurga,Kitorang akan sentiasa doakan mama and kitorang janji tuk jaga Abah dgn baik ma..
This is one of the song mama pernah ajar kat kitorang:
Jeling-jeling paku,
paku masak lemak,
sape jeling aku,
aku beritahu emak.
Nota kaki: Ima,pasni ko jangan tanya plak kat aku,"mak ko gi mane?"...hehehe