Saturday, May 23, 2009

~Bila KiTa RaSe gUmBira....




Semalam aku kene kje,walaupon aku tak dapat menerima kenyataan yang aku kene keje ari sabtu FULL,walaupon cume alternate saturday jek,takpe aku wat2 redha jek.Keluar dari umah pon lambat.Saje jek.Aku ingat aku da paling lambat,rupe-rupenye aku TETAP MEMBESAR SEBAGAI JUARA!!!!Again,I was still orang yang paling cepat.Hurm,takpe2,aku baru keje,tak ley nak tunjuk otai lagi.

Yang aku paling tak tahan,nape lah kje ari sabtu rase sangat lambat nak kul 5.30ptg??????Aku rase cam dah dua hari kat opis tuh.Lagi-lagi bile mulut aku nie cam dah cramped jek gara-gara tak bercakap.Macam de gam gajah melekat kat mulut nie dan paling tak tahan,bos aku cakap pe,"Farrah,you okkay kew?you nie senyap jek,tak bercakap pon ngan kitaorang..".HAHHAHHAHAHAHAHAH.Statement yang paling tak ley diterima langsung oleh otak aku nie.SENYAP?????walla weh,silap orang tuh.Aku senyum jek lah dengar pe yang die cakap,malas nak membalas pape sambil membuat muke yang pura-pura ayu.hehhehe.

Aku asik tengok jek jam kat computer tuh,menghitung waktu.Dalam kul 5.25,aircond dah di offkan.HAHAHA.Bagus sekali!My opismate tanya aku,"Farrah tak nak balik kew?".Hek'ela,soalan ape la hai yang ditanyakan kat aku,OF COURSE la weh,sebab aku de hal pas balik nie,nak terus kuar meronggeng dan tenangkan aty sendiri.

Sampai jek kat umah,aku terus tukar tudung and suar jeans,my siblings yang lain pon tengah bersiap-siap.Kitaorang nak kuar gi makan and gi berkaroke.Bukan kitaorang jek actually,dengan kawan akak aku n dienye sis.Boleh lah dikatakan sesi menyesuaikan diri.Hurmmmmm.Kitaorang makan kat Kenny Roger's pastuh gi kat RedBox,mahal la die nak charged,cipan tol la.haha.So kitaorang gi kat Ampang Park,amik satu medium room.Orang-orang kat situ dah tengok semacam dah,mungkinkah mereka terkejut atau sebenarnye mereka takut???.Ye lah,sebab most of us memakai tudung.hehehe.Cam pencegah maksiat plak.Hehe.Ada lah satu jam lebih kitaorang kat situ,tak ley lame-lame sebab adik Anim (name siap same ngan adik aku sendiri..hehhe) kene balik awal,mak die dah asik tanya kat ne jek,sebab dah lewat katenya.hehehhe.Sorry la auntie ye.hehhehe.Anyway,we were really happy and enjoyed.Otw balik sume orang senyap jek sebab bateri dah nak kong.Special thanks to Mr H...
Dalam 2-20pagi,i got msgs from a fwen:
1.dah tido?-tak replied
2.www.xxxxxxx.com,cube register untuk degree yg menganggur,training 8bln-tak replied gak
3.www.yyyyyy.com,program training stahun..cube try-tak replied lagi.
Aku tak replied sebab aku tade credit.Tapi kerana kesiankan makhluk tuhan paling KURUS nie,aku yang da mamai nie bangun menggagahkan diri nie gi ke arah tepon umah,kol la.Dan aku tak bape hengat pe yg aku cakapkan kat die,yang aku ingat cume;
-saya takde credit
-keje kew?
-kalo saye tak nak tgk webpage tuh cmne?malas la....(*nie aku igt die jwb ape:sekati.kalo malas,tak jadik orang lah farrah,duk umah jek..peh2,siot jek)
-ok,bye
Pas dalam seminit aku membaringkan diri atas tilam,de msg lagi:
-Penat saya search tuk awak,ok pe program 2,elaun pun dpt,try je la and bla bla bla.....
KESIMPULANNYA:Kesian kawanku ini kerana die tak tahu aku dah keje dah.hheehhe..sbb aku tak mo bitaw die..Chowie2..




No comments:

Post a Comment