Saturday, May 23, 2009

~Bila KiTa RaSe gUmBira....




Semalam aku kene kje,walaupon aku tak dapat menerima kenyataan yang aku kene keje ari sabtu FULL,walaupon cume alternate saturday jek,takpe aku wat2 redha jek.Keluar dari umah pon lambat.Saje jek.Aku ingat aku da paling lambat,rupe-rupenye aku TETAP MEMBESAR SEBAGAI JUARA!!!!Again,I was still orang yang paling cepat.Hurm,takpe2,aku baru keje,tak ley nak tunjuk otai lagi.

Yang aku paling tak tahan,nape lah kje ari sabtu rase sangat lambat nak kul 5.30ptg??????Aku rase cam dah dua hari kat opis tuh.Lagi-lagi bile mulut aku nie cam dah cramped jek gara-gara tak bercakap.Macam de gam gajah melekat kat mulut nie dan paling tak tahan,bos aku cakap pe,"Farrah,you okkay kew?you nie senyap jek,tak bercakap pon ngan kitaorang..".HAHHAHHAHAHAHAHAH.Statement yang paling tak ley diterima langsung oleh otak aku nie.SENYAP?????walla weh,silap orang tuh.Aku senyum jek lah dengar pe yang die cakap,malas nak membalas pape sambil membuat muke yang pura-pura ayu.hehhehe.

Aku asik tengok jek jam kat computer tuh,menghitung waktu.Dalam kul 5.25,aircond dah di offkan.HAHAHA.Bagus sekali!My opismate tanya aku,"Farrah tak nak balik kew?".Hek'ela,soalan ape la hai yang ditanyakan kat aku,OF COURSE la weh,sebab aku de hal pas balik nie,nak terus kuar meronggeng dan tenangkan aty sendiri.

Sampai jek kat umah,aku terus tukar tudung and suar jeans,my siblings yang lain pon tengah bersiap-siap.Kitaorang nak kuar gi makan and gi berkaroke.Bukan kitaorang jek actually,dengan kawan akak aku n dienye sis.Boleh lah dikatakan sesi menyesuaikan diri.Hurmmmmm.Kitaorang makan kat Kenny Roger's pastuh gi kat RedBox,mahal la die nak charged,cipan tol la.haha.So kitaorang gi kat Ampang Park,amik satu medium room.Orang-orang kat situ dah tengok semacam dah,mungkinkah mereka terkejut atau sebenarnye mereka takut???.Ye lah,sebab most of us memakai tudung.hehehe.Cam pencegah maksiat plak.Hehe.Ada lah satu jam lebih kitaorang kat situ,tak ley lame-lame sebab adik Anim (name siap same ngan adik aku sendiri..hehhe) kene balik awal,mak die dah asik tanya kat ne jek,sebab dah lewat katenya.hehehhe.Sorry la auntie ye.hehhehe.Anyway,we were really happy and enjoyed.Otw balik sume orang senyap jek sebab bateri dah nak kong.Special thanks to Mr H...
Dalam 2-20pagi,i got msgs from a fwen:
1.dah tido?-tak replied
2.www.xxxxxxx.com,cube register untuk degree yg menganggur,training 8bln-tak replied gak
3.www.yyyyyy.com,program training stahun..cube try-tak replied lagi.
Aku tak replied sebab aku tade credit.Tapi kerana kesiankan makhluk tuhan paling KURUS nie,aku yang da mamai nie bangun menggagahkan diri nie gi ke arah tepon umah,kol la.Dan aku tak bape hengat pe yg aku cakapkan kat die,yang aku ingat cume;
-saya takde credit
-keje kew?
-kalo saye tak nak tgk webpage tuh cmne?malas la....(*nie aku igt die jwb ape:sekati.kalo malas,tak jadik orang lah farrah,duk umah jek..peh2,siot jek)
-ok,bye
Pas dalam seminit aku membaringkan diri atas tilam,de msg lagi:
-Penat saya search tuk awak,ok pe program 2,elaun pun dpt,try je la and bla bla bla.....
KESIMPULANNYA:Kesian kawanku ini kerana die tak tahu aku dah keje dah.hheehhe..sbb aku tak mo bitaw die..Chowie2..




Sunday, May 17, 2009

'saya berhenti......'

Sila sambungkan ayat diatas dengan ape2 je la yg anda suke.hehehe.Sekati korang lah.Mungkin sambungan ayat anda sesuai dengan ape yang ingin saya katakan...adiossssss....

Sunday, May 10, 2009

im gonna miss u F.O.R.E.V.E.R

Yar,yesterday was a mother's day.Aku saje nak post kan benda ni lambat.Hurm,pejam celik,pejam celik,tak sangka dah lima taun my mom passed away.Maksudnya,dah lima taun gak lah kitaorang dah tak celebrate mother's day.Swear to God,i reali miss my mama.
Betul,ni semua adalah dugaan yg akan dihadapi oleh setiap orang tapi hanya orang2 terpilih jek yang kene hadapinya lebih awal.Aku dah prepared tok nie.So,aku redha.Kekadang aku juga rindukan all the sweet moments yang aku spent wit my late mom dan ade certain2 benda yang aku regret kerana melakukan and tidak melakukannya.
Mama pandai masak and aku nyesal sebab tak amik mase yang ada tok belajor resipi2 yang sedap.Ma,ur ayam masak lemon,puding jagung,mee bandung,bubur ayam,and paling bez skali serunding and kuah kacang tuk raye.Wallah,marvelousssss.Sampai skrg tade sape yang ley wat sesedap itu. *bagi aku lah,tak taw la orang lain.
Mama memang agak garang lah compared to Abah,tapi kitorang still lebeh rapat ngn mama.Mintak pape pon dari mama.Mama akan jadik orang tengah tuk kitorang ngan Abah.Abah just memprovided kami dengan duitnye,sebab mama tak keje.
Mama salu cakap ngan kitorang,"nanti kalo mama dah takde,sure korang rindukan mama."*serius,kami memang rindukan bebelan anda itu.Mama jugak penah cakap,"Mama doakan supaya bior lah abah panjang umor dari mama,sbb abah boleh jaga kamu semua" and Mama gak de cakap"Kamu semua patot bersyukur sbb kamu ade abah yang sangat baik"..*semua orang pon setuju tentang ini.
Mama ajar kitorang tuk hidup berdikari,buat semua keja umah dari kitorang sekolah rendah lagi.Dulu aku agak bengang gak lah,sebab kawan2 aku tak yah pon wat semua sendiri.Dan aku ingat lagi,tyme tuh kitorang de maid,tp kitorang still kene basuh kasut and gosok baju sendiri.Mama tak kasik maid tolong langsung.
Akhirnya,kitorang tahu nape mama ajor kitorang buat semua keje sendiri,sebab dia tahu dia akan pergii and bile die pergi,die nak kitorang ley manage hidup kite sendiri.Semuanya sendiri.Iam proudly to say that kitorang berjaya tuk itu!we're survivors!
Satu benda yang memang sudah takdir tuk aku,aku tak sempat tuk tengok Mama wat kali terakhir sebab flight aku delayed masa tue.Kalo ikot mase yang sepatotnye,maybe aku sempat jumpe.Aku redha sekali lagi tuk itu.Aku berdoa semoga Mama diampunkan dosa-dosanya dan diletakkan sebaris dengan orang2 yang beriman dan ditempatkan di dalam syurga,Kitorang akan sentiasa doakan mama and kitorang janji tuk jaga Abah dgn baik ma..
This is one of the song mama pernah ajar kat kitorang:
Jeling-jeling paku,
paku masak lemak,
sape jeling aku,
aku beritahu emak.
Nota kaki: Ima,pasni ko jangan tanya plak kat aku,"mak ko gi mane?"...hehehe

Monday, May 4, 2009

~Best and Tak Berape Best....

Agak bz sedikit last weekend.I got reunion ngan ex-classmates in TIGS.And there were a few things happened dari 1 may till 3 may...Some benda best and some benda tak berape best yang berlaku...
1. Tak ku sangka that aku sanggup bangun seawal kol 5 ++ pagi tuk mandi and bersiap-siap demi tuk jumpa kawan2 yang disayangi...ish2..Bertolak kol 6++ dan aku rasa aku drive agak laju (*sbb aku xnak lmbt la konon) kerana selepas 2 jam ++ aku sudah berada di BP.
2. One of my friend cakap kat aku a day before REunion,"Farrah,klo ko tak pegi reunion nie,kite putus sahabat"..huh,klo anda jadik saya,bagaimana reaksi anda?..Kerana kawan,aku berkorban,aku pegi gak.Tapi aleh2,die cakap,"Farrah,aku tak dapat pegi taw".Dan lagi sekali,klo anda jadik saya,bagaimana reaksi anda????...ish,sabo je la (*padehal rase cam nak tonyoh2 jek member aku nih).Maka keluar la 1 statement yang dramatik dari mulut aku nie,"Dulu,aku de kawan name Faridah,tapi skrg dah tade dah....n aku rase cam nak buang je gambo ko dari walllet aku nihhh...wat nyemak jek"..hehhehe
3.After a few minutes dari mengambil Cik Saliza kite dari Peserai,tetibe Zack tanya die,"Scott,ko bawak tak hotdog tuh?".Dan jawapan yg kami terima memang hampeh,"Alamak,aku lupeeeeeeeeeee!".Dan kami terpakse berhenti kat satu kedai kat Muor tok beli hotdogs baru.(*aku taw scott,anda sudah agak kecut perut kan kerana kelalaian anda)...hehehe
4.Sampai jek kat Gunung Ledang,kami terpakse bawak barang yang agak banyak dan berat mendaki gunung itu dan melalui tangga yg setinggi tangga di Batu Caves.*saat tue,aku rase cam nak pitam jek weh,betol,tak tipuuu...On that tyme,i wished yang GUNUNG LEDANG tue de lift,tak pon at least esculator la..Berotot dah tangan2 aku time tuh.
5.Makanan memang banyak gile.Aku ngan Scott makan tidak berhenti.Same gak ngan dak2 lain.Aku asyik cakap ngan Scott,"weh,jom kite share ayam tue" which akhirnye sure ayam tue berada di genggaman tangan aku gak yang menyebabkan Scott bengang hingga mengeluarkan statement nie "Ala,kate share tp asik ko je yang makan..takmo share ngan ko lagi".Ala,cowie la kawan..hehhehe
6.Ima agak malang skit aritue sebab kegagalan die tuk menghandle cupcakes sangat mendukacitakan.2 cupcakes terkorban ditangan ima.Dan yang paling kesian,orang2 yang berada di tepi die pon terkena tempias keMALANGan dia...(*abis tudung aku kene krim kaler pink..ish2)

7.Sesuatu berlaku semasa kiteorang otw balik BP.Kerana mulut yang gatal bertanya,menyebabkan jantung aku hampir tak bernyawa..hehehe..Topic yang hangat lagi sensasi yang menyebabkan semua orang di dalam keta tak senang duduk dan rase berdebar2.Bahang jek rase walaupon aircond dah paling maksimum.HAHAHA.Saat yang menDEBARkan.Semuanye kerana KEBETULAN yang hampir2 sama dan tepat.huh.
8.Malam esoknye,kiteorang lepak kat bustand lama,di kedai CK,makan lontong goreng kampung + ayam.Wahhhhh,sungguh sedappppppppppp....nyum nyum.(*Scott,jangan jeles,kiteorang sangat enjoy malam tuh w/pon tanpa kamo).owh,so sad..Riuh sekampung ngan kawan2 yang lain.Elia dengan cerite rambut die naik cab.Sengallll.hehehhe..
9.Malam tue gak,aku teman zack n sue wat cookies.Huh,sungguh hardworking mereka.Sampai kul 5 lebih baru nak tido.Aku sekadar teman jek.
10.Ari ahad nak balik shah alam.Bertolak dari umah sue kol 6ptg.Anda taw ape menanti kami di highway?????JAMMM yang berleretan.Mula dari ayer keroh ke ape eyh,sampai nak masuk susur ke shah alam.Owh,gle damn lame.Thank god bukan aku yang drive.lallalalala.

11.Badan aku sakitttt dan kepenatan..adoiii.TQ kepada waterfall kat gunung ledang kerana spa percuma itu.

Yang penting,kite semua enjoyyyyyy!!!!!!