Tuesday, August 4, 2009

~kiri ke kanan????

Sudah itu sudah.Aku sudah tidak mampu lagi menanggung kekusutan ini.Tuhan tolong aku,ke arah mane yang harus aku tuju.Ke kiri atau ke kanan.Mungkin aku tak perlu memilih antara dua itu.Mungkin memilih jalan terus adalah yang terbaik untuk aku buat masa nie.So,i will keep on walking and anything happens in the future,i will just accept it with an open heart.The problem is,am i strong enough to accept all this kind of thing with open heart or just like that????Sumpah,otak aku serabut memikirkan ini semua.Kadang-kadang aku menanya diriku sendiri,Kenapalah ada second chance????...

Saturday, July 25, 2009

~I feel BETTER nOw...~

Well,pejam celik,pejam celik,wahhhhh,dah masuk 2 minggu dah aku keje kat tempat baru tuh.Tak sangka!Paling tak sangka aku berjaya tuk tidak merungut atau komplen pape pon.Thhank God,i feel better.Eventhough kejenye agak menimbun,tapi tak kisah la.Sekarang tiada lagi perasaan macam de 8pisau tertusuk kat dada aku nie everytime bangun pagi nak gi keje.Orang2 kat situ pon baik-baik.Yar,lupe nak inform yang boleh dikatakan hampir semua ahli teamwork aku adalah orang klate.hehehe.Tercampak aku di situ.Tapi tade problem pon ngan tue semua sebab mereka semua ok2 belaka.Yang aku paling tak tahan,my superior cakap,"Farrah nie diam jek,pemalu"harkh tui+bluek,aku taw korang sure cakap "ish,pendiam la sangat".hehehe.Tak kisah la,tunggu aku tunjukkan gigi taring aku t.
Bile kite rase gembira,akan ada satu problem yang akan muncul.Aku akan makan banyak bile rase gembira.hhaha.Ini bermaksud,kemungkinan tuk aku jadik gemOks semula memang agak tinggi.Ahhh,lantakk la,asalkan tak Obessiti..Macam selalu aku cakap kat kawan aku sorg ni,takpe la gemOks,kalau gemok bley kurus,tapi kalo pendek,susah tuhhhh nak jadik tinggi melainkan anda memakai heels yg tingginye setinggi KL Tower.hehe..
Tadi de gak saje2 menjenguk ke blog farapoda,dienye latest post cam agak menarik jek tajuknye.hehehe.21 tips tue aku baca dengan laju nye,tak sabar nak bace sampai ke tips yang no. 21.And frankly speaking,aku setuju dengan semuanye.hehe.Buktinya,lepas bace setiap petua yang de kat situ,aku akan angguk-anggukkan kepale aku camni--->eleh,cam la korang ley nampak.Kalo ley nampak,berhati-hati lah,mungkin anda adalah orang yg seterusnye..hehe
p/s: suke lagu katimah cinta-sixth sense wat mase nie...

Saturday, July 11, 2009

~Beginilah...~

Uits,dah agak lame tidak mengepostkan anything kat blog nie.Lame bangat sehingga menyebabkan blog ini sgt kering.Sekering aty nie tyme mase nak kene pakse diri gi keje.hhehehe.Well,i'm back dengan berita yg baru,dgn kehidupan yang baru jugak.I'll starts working in new place this monday.May god bless me!

Itu bukan cerite sebenar.Actually tadi gie my ex-classmatenye majlis kawin.Seperti biase la,aku akan menjadik jemputan jek wat mase sekarang.Blom lagi mahu menukar status itu kepada "pengundang".hehehe.Watevar la cik Farrah.And before balik tadi sempat menyinggahkan diri ke kedai yang menjual air pink panther tuh.Akhirnye dapat aku menunjuk dan memberi peluang kat cik Syida untuk merasa nikmatnya minuman itu.Beliau akhirnya tersandar dan duduk diam kat sebelah aku while aku driving balik.Aku gak lah yang kene drive.Citt.

Lupe plak nak cakap,jumpe Hanif tyme kat majlis kawin tuh.Die cakap,"Farrah,ko da krus skit la"..Hurm,begitulah nampaknye.Kekadang kite salu mengharapkan yang kite akan kurus,tapii itu TIDAK BERLAKU.Dan bile kite tidak mengharapkan apa-apa,ia nya BERLAKU!Huh,so,sila berhenti berharap.hehhehehe.Adios~

Saturday, June 6, 2009

Tak tahu lorh....

I tot i would be heppy kalo weekend datang menjelma.Tapi nampaknye semua macam sama je.Sama macam weekdays.Perasaan yang sama.Still rasa agak stress.Apelagi yang aku nak pon aku tak tahu.Am i happy rite now?Jawapannye NO!Oh gosh,i hate working i guess.hehhehehe.Rasa cam tak ley nak enjoy2.Rase serba tak kena jek.Bercampur-campur.Ape lagi yang tak kena????.I wish aku tau jawapannya..And it's ur LIFE ,Farrah!!!
*keep on moving dear....

Saturday, May 23, 2009

~Bila KiTa RaSe gUmBira....




Semalam aku kene kje,walaupon aku tak dapat menerima kenyataan yang aku kene keje ari sabtu FULL,walaupon cume alternate saturday jek,takpe aku wat2 redha jek.Keluar dari umah pon lambat.Saje jek.Aku ingat aku da paling lambat,rupe-rupenye aku TETAP MEMBESAR SEBAGAI JUARA!!!!Again,I was still orang yang paling cepat.Hurm,takpe2,aku baru keje,tak ley nak tunjuk otai lagi.

Yang aku paling tak tahan,nape lah kje ari sabtu rase sangat lambat nak kul 5.30ptg??????Aku rase cam dah dua hari kat opis tuh.Lagi-lagi bile mulut aku nie cam dah cramped jek gara-gara tak bercakap.Macam de gam gajah melekat kat mulut nie dan paling tak tahan,bos aku cakap pe,"Farrah,you okkay kew?you nie senyap jek,tak bercakap pon ngan kitaorang..".HAHHAHHAHAHAHAHAH.Statement yang paling tak ley diterima langsung oleh otak aku nie.SENYAP?????walla weh,silap orang tuh.Aku senyum jek lah dengar pe yang die cakap,malas nak membalas pape sambil membuat muke yang pura-pura ayu.hehhehe.

Aku asik tengok jek jam kat computer tuh,menghitung waktu.Dalam kul 5.25,aircond dah di offkan.HAHAHA.Bagus sekali!My opismate tanya aku,"Farrah tak nak balik kew?".Hek'ela,soalan ape la hai yang ditanyakan kat aku,OF COURSE la weh,sebab aku de hal pas balik nie,nak terus kuar meronggeng dan tenangkan aty sendiri.

Sampai jek kat umah,aku terus tukar tudung and suar jeans,my siblings yang lain pon tengah bersiap-siap.Kitaorang nak kuar gi makan and gi berkaroke.Bukan kitaorang jek actually,dengan kawan akak aku n dienye sis.Boleh lah dikatakan sesi menyesuaikan diri.Hurmmmmm.Kitaorang makan kat Kenny Roger's pastuh gi kat RedBox,mahal la die nak charged,cipan tol la.haha.So kitaorang gi kat Ampang Park,amik satu medium room.Orang-orang kat situ dah tengok semacam dah,mungkinkah mereka terkejut atau sebenarnye mereka takut???.Ye lah,sebab most of us memakai tudung.hehehe.Cam pencegah maksiat plak.Hehe.Ada lah satu jam lebih kitaorang kat situ,tak ley lame-lame sebab adik Anim (name siap same ngan adik aku sendiri..hehhe) kene balik awal,mak die dah asik tanya kat ne jek,sebab dah lewat katenya.hehehhe.Sorry la auntie ye.hehhehe.Anyway,we were really happy and enjoyed.Otw balik sume orang senyap jek sebab bateri dah nak kong.Special thanks to Mr H...
Dalam 2-20pagi,i got msgs from a fwen:
1.dah tido?-tak replied
2.www.xxxxxxx.com,cube register untuk degree yg menganggur,training 8bln-tak replied gak
3.www.yyyyyy.com,program training stahun..cube try-tak replied lagi.
Aku tak replied sebab aku tade credit.Tapi kerana kesiankan makhluk tuhan paling KURUS nie,aku yang da mamai nie bangun menggagahkan diri nie gi ke arah tepon umah,kol la.Dan aku tak bape hengat pe yg aku cakapkan kat die,yang aku ingat cume;
-saya takde credit
-keje kew?
-kalo saye tak nak tgk webpage tuh cmne?malas la....(*nie aku igt die jwb ape:sekati.kalo malas,tak jadik orang lah farrah,duk umah jek..peh2,siot jek)
-ok,bye
Pas dalam seminit aku membaringkan diri atas tilam,de msg lagi:
-Penat saya search tuk awak,ok pe program 2,elaun pun dpt,try je la and bla bla bla.....
KESIMPULANNYA:Kesian kawanku ini kerana die tak tahu aku dah keje dah.hheehhe..sbb aku tak mo bitaw die..Chowie2..




Sunday, May 17, 2009

'saya berhenti......'

Sila sambungkan ayat diatas dengan ape2 je la yg anda suke.hehehe.Sekati korang lah.Mungkin sambungan ayat anda sesuai dengan ape yang ingin saya katakan...adiossssss....

Sunday, May 10, 2009

im gonna miss u F.O.R.E.V.E.R

Yar,yesterday was a mother's day.Aku saje nak post kan benda ni lambat.Hurm,pejam celik,pejam celik,tak sangka dah lima taun my mom passed away.Maksudnya,dah lima taun gak lah kitaorang dah tak celebrate mother's day.Swear to God,i reali miss my mama.
Betul,ni semua adalah dugaan yg akan dihadapi oleh setiap orang tapi hanya orang2 terpilih jek yang kene hadapinya lebih awal.Aku dah prepared tok nie.So,aku redha.Kekadang aku juga rindukan all the sweet moments yang aku spent wit my late mom dan ade certain2 benda yang aku regret kerana melakukan and tidak melakukannya.
Mama pandai masak and aku nyesal sebab tak amik mase yang ada tok belajor resipi2 yang sedap.Ma,ur ayam masak lemon,puding jagung,mee bandung,bubur ayam,and paling bez skali serunding and kuah kacang tuk raye.Wallah,marvelousssss.Sampai skrg tade sape yang ley wat sesedap itu. *bagi aku lah,tak taw la orang lain.
Mama memang agak garang lah compared to Abah,tapi kitorang still lebeh rapat ngn mama.Mintak pape pon dari mama.Mama akan jadik orang tengah tuk kitorang ngan Abah.Abah just memprovided kami dengan duitnye,sebab mama tak keje.
Mama salu cakap ngan kitorang,"nanti kalo mama dah takde,sure korang rindukan mama."*serius,kami memang rindukan bebelan anda itu.Mama jugak penah cakap,"Mama doakan supaya bior lah abah panjang umor dari mama,sbb abah boleh jaga kamu semua" and Mama gak de cakap"Kamu semua patot bersyukur sbb kamu ade abah yang sangat baik"..*semua orang pon setuju tentang ini.
Mama ajar kitorang tuk hidup berdikari,buat semua keja umah dari kitorang sekolah rendah lagi.Dulu aku agak bengang gak lah,sebab kawan2 aku tak yah pon wat semua sendiri.Dan aku ingat lagi,tyme tuh kitorang de maid,tp kitorang still kene basuh kasut and gosok baju sendiri.Mama tak kasik maid tolong langsung.
Akhirnya,kitorang tahu nape mama ajor kitorang buat semua keje sendiri,sebab dia tahu dia akan pergii and bile die pergi,die nak kitorang ley manage hidup kite sendiri.Semuanya sendiri.Iam proudly to say that kitorang berjaya tuk itu!we're survivors!
Satu benda yang memang sudah takdir tuk aku,aku tak sempat tuk tengok Mama wat kali terakhir sebab flight aku delayed masa tue.Kalo ikot mase yang sepatotnye,maybe aku sempat jumpe.Aku redha sekali lagi tuk itu.Aku berdoa semoga Mama diampunkan dosa-dosanya dan diletakkan sebaris dengan orang2 yang beriman dan ditempatkan di dalam syurga,Kitorang akan sentiasa doakan mama and kitorang janji tuk jaga Abah dgn baik ma..
This is one of the song mama pernah ajar kat kitorang:
Jeling-jeling paku,
paku masak lemak,
sape jeling aku,
aku beritahu emak.
Nota kaki: Ima,pasni ko jangan tanya plak kat aku,"mak ko gi mane?"...hehehe

Monday, May 4, 2009

~Best and Tak Berape Best....

Agak bz sedikit last weekend.I got reunion ngan ex-classmates in TIGS.And there were a few things happened dari 1 may till 3 may...Some benda best and some benda tak berape best yang berlaku...
1. Tak ku sangka that aku sanggup bangun seawal kol 5 ++ pagi tuk mandi and bersiap-siap demi tuk jumpa kawan2 yang disayangi...ish2..Bertolak kol 6++ dan aku rasa aku drive agak laju (*sbb aku xnak lmbt la konon) kerana selepas 2 jam ++ aku sudah berada di BP.
2. One of my friend cakap kat aku a day before REunion,"Farrah,klo ko tak pegi reunion nie,kite putus sahabat"..huh,klo anda jadik saya,bagaimana reaksi anda?..Kerana kawan,aku berkorban,aku pegi gak.Tapi aleh2,die cakap,"Farrah,aku tak dapat pegi taw".Dan lagi sekali,klo anda jadik saya,bagaimana reaksi anda????...ish,sabo je la (*padehal rase cam nak tonyoh2 jek member aku nih).Maka keluar la 1 statement yang dramatik dari mulut aku nie,"Dulu,aku de kawan name Faridah,tapi skrg dah tade dah....n aku rase cam nak buang je gambo ko dari walllet aku nihhh...wat nyemak jek"..hehhehe
3.After a few minutes dari mengambil Cik Saliza kite dari Peserai,tetibe Zack tanya die,"Scott,ko bawak tak hotdog tuh?".Dan jawapan yg kami terima memang hampeh,"Alamak,aku lupeeeeeeeeeee!".Dan kami terpakse berhenti kat satu kedai kat Muor tok beli hotdogs baru.(*aku taw scott,anda sudah agak kecut perut kan kerana kelalaian anda)...hehehe
4.Sampai jek kat Gunung Ledang,kami terpakse bawak barang yang agak banyak dan berat mendaki gunung itu dan melalui tangga yg setinggi tangga di Batu Caves.*saat tue,aku rase cam nak pitam jek weh,betol,tak tipuuu...On that tyme,i wished yang GUNUNG LEDANG tue de lift,tak pon at least esculator la..Berotot dah tangan2 aku time tuh.
5.Makanan memang banyak gile.Aku ngan Scott makan tidak berhenti.Same gak ngan dak2 lain.Aku asyik cakap ngan Scott,"weh,jom kite share ayam tue" which akhirnye sure ayam tue berada di genggaman tangan aku gak yang menyebabkan Scott bengang hingga mengeluarkan statement nie "Ala,kate share tp asik ko je yang makan..takmo share ngan ko lagi".Ala,cowie la kawan..hehhehe
6.Ima agak malang skit aritue sebab kegagalan die tuk menghandle cupcakes sangat mendukacitakan.2 cupcakes terkorban ditangan ima.Dan yang paling kesian,orang2 yang berada di tepi die pon terkena tempias keMALANGan dia...(*abis tudung aku kene krim kaler pink..ish2)

7.Sesuatu berlaku semasa kiteorang otw balik BP.Kerana mulut yang gatal bertanya,menyebabkan jantung aku hampir tak bernyawa..hehehe..Topic yang hangat lagi sensasi yang menyebabkan semua orang di dalam keta tak senang duduk dan rase berdebar2.Bahang jek rase walaupon aircond dah paling maksimum.HAHAHA.Saat yang menDEBARkan.Semuanye kerana KEBETULAN yang hampir2 sama dan tepat.huh.
8.Malam esoknye,kiteorang lepak kat bustand lama,di kedai CK,makan lontong goreng kampung + ayam.Wahhhhh,sungguh sedappppppppppp....nyum nyum.(*Scott,jangan jeles,kiteorang sangat enjoy malam tuh w/pon tanpa kamo).owh,so sad..Riuh sekampung ngan kawan2 yang lain.Elia dengan cerite rambut die naik cab.Sengallll.hehehhe..
9.Malam tue gak,aku teman zack n sue wat cookies.Huh,sungguh hardworking mereka.Sampai kul 5 lebih baru nak tido.Aku sekadar teman jek.
10.Ari ahad nak balik shah alam.Bertolak dari umah sue kol 6ptg.Anda taw ape menanti kami di highway?????JAMMM yang berleretan.Mula dari ayer keroh ke ape eyh,sampai nak masuk susur ke shah alam.Owh,gle damn lame.Thank god bukan aku yang drive.lallalalala.

11.Badan aku sakitttt dan kepenatan..adoiii.TQ kepada waterfall kat gunung ledang kerana spa percuma itu.

Yang penting,kite semua enjoyyyyyy!!!!!!


Sunday, April 26, 2009

~stand on ur own feet darlingz~

At last i got tyme to do this again.Well,quite busy lately.Kiteorang telah melalui satu tranformasi (cewah,cam AF7 plak).We all kene belajor idup sendiri.My dad pon same,kene blajo idup membujang.hhehe.Well,nie semue sebab abah kene transferred gi kelantann..Hell yarrr,sgt DEKAT skali...And nie sekali gus menaikkan pangkat aku as R.M= residents manager.hhehe.I gave myself this title.Wah,sounds veri hebat taw..I have to help managing my youngest sista and our home.I am a multifunctions person ryte now..Gile,dari a driver to a cook to a maid to an accountant (cit,poyo,but i manage all the expenses okkk),mungkin klo dalam bm pembantu tadbir kewangan..hehhehe... to a sista to a daughter..Senang cite,i am everything loh.. We alll have to be positive,maybe there is a silver lining disebaliknye.Hopefully,only the gud things...Dun worry dad,we all are the GREAT SURVIVORS!!!!

Thursday, April 9, 2009

~Malam yg gelap...

Yup,i alwiz end up to be infront of this monitor when i reali dun noe wat to do.Bowsan tahap gaban.Semua orang dah tido,left me alone here.Dah cam Mak Guard plak aku nih.Berjaga di waktu malam but sadly without any payment given to me.Huh,beginilah nasib.hehe.Adakah penyakit Insomia tue telah menjangkiti aku?Tak tahu la.I wish i have a poster kew picture eyh of sheeps.Ala,cam Mr Bean punye tue.Katne nak beli eyh cmtue?hehhehe.Hah,mule la tue i want to start membebel sorang2 nie.Tomorrow nak watpe ek??Nak pegi lepak kat KJ la,minum air Pink Panther tue lagi.Hehehe.I think,i start addicting to that pinkish drink.Rase die cam buah-buahan.Memang pon,bukan macam lagi dah..Jom la pegi same-same,tak teringin ke rase???Ish,da tak taw nak cite pe lagi lah.I think i better stop right now before menjadik lebih melalut.Got something to think of.I have to focus on my own feeling and get the answer of my heart..After that,barulah taw pe sebenarnye...Adios babe..

Friday, April 3, 2009

~HOHOHO (",)

Hurm,finally,im working on dis ting..Hengat nak escape jek..hehehe..Aiseh,soklan pe la nihh...Weh Zack,siot tol,suwo aku buat,tp die tak buat pon.Memang HAMPEH toll!!!!

  1. How old are you?::almost 24 years old...not reali old,i gess..*saje nak sdpkan aty sendiri..hehe..i started feeling uncomfortable since da 2nd digit of my age bigger than da 1st digit
  2. Are you single?::Huh,yup,still single and available..haha..*good,,now i can promote myself here..hehe
  3. At what age do you think you’ll get married?::20112011..Nice hah?thats why sum1 is trying to steal it..;P...*sorry,scott,the date is mine..i'll works on it.hehe
  4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?::Holla...can i leave dis ques blank?????
  5. If not, who do you want to marry?::Someone dat can be my SOULmate for d whole of my life...I'm definitely not looking for HOUSEMATE....*got wat i'm trying to say????
  6. Who will be your bridesmaid & bestman?::Bridesmaid,of course la my bestest fwenzzzz...*ramai tuh,ala,pandai2 korg la o-som..hehe.Bestman?..No idea loh..*wep,can i take Abg BESTAMAN from uitm klate????hehe
  7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?::I reali love a GARDEN style..wah,full of WHITE N RED ROSESS...So kewl meh??
  8. Where do you plan to go on honeymoon?::Ayoo,ol of the ques too futuristic la..hehe..I gess,we are going to Mecca for honeymoon...why???...to show my appreciation to GOD for sending me dis ^LUCKY^ person to me..And i'll pray reali hard for our heppiness + hoping dat we'll live happily everafter...
  9. How many guests do you think you’ll invite?::there shud be many...but,i shud invite according to the list la...*takot overbudget plak t.hehe
  10. Will that include your exes?::EXES?????....those people that reali damn close to me probably noe d answer...*shhhh, P&C...AXES dilarang same skali yar...
  11. How many layers of cake do you want?::Three layers can ah??..Am i greedy??..pedulik pe,kawin skali je seumor idop...
  12. When do you want to get married, morning or evening?::Morning of cossss,sebab org salu ckp REZEki selalo senang masuk di waktu pagi...lalalala...
  13. Name the song/tune you’d like to play at your wedding::Tercipta Untukku-UNGU + All M y Life-KC N JOJO
  14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?::Juz normal,spoon & fork,pki tangan lg afdall...
  15. Champagne or red wine?::None of them,I prefer SIRAP SELASIH or SIRAP BANDUNG...HEHE..wat else salu kat umah org kawin???traditional la skit..
  16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?::Days after the wedding la..penat la weyhhh..
  17. Money or household items?::I'll say BOTH...both are important ryte??hehe..tamak lagi..
  18. How many kids would you like to have?::Four..same like saliza...But,the more,the merrier..;P..
  19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?::Yup,of coursee,bcoz im afraid that either me or my partner will have prob wit our memories..*Ye la,sedangkan tyme mude2 nie pon ada org asik lupe jek...heheh..huh,zack mmg patot record,sbb die mmg PELUPE.
  20. Whose wedding plan would you like to know ?::zack,sue,and everyone who absolutely dun mind to share wit me..hehe

Wednesday, April 1, 2009

~Can I call it DAMN????!!!!

Greattttttttt!!!!!!!Congratttttsssss....anda berjaya membuat saya sakit atyyyy..Anyway,thankss..

Monday, March 30, 2009

~All about ^LESS^..

~Not feeling okay at all.Tired and sicked with these kind of things and feelings.Berkecamuk dan serabut bangat.Hurm,not only worried being jobless,banyak lagi benda laen.Huh,when i am jobless,wat aku rase tak mampu dan tak berani tok bermimpikan pape,rase cam hopeless plak.Dan at the end of the day,I look not more than a useless person.Ahhh,whatevar...one thing i noe for sure,i'll never give up.And you,just get da **** away from me..Out of my life pleaseeeeeeee!!!!!!!!Dont ask me,what actually i am mumbling about,sebab i don noe how to describe it.I probably will only keep my mouth shut and stay still speechlessly (de ke word nie??) with out giving you the rite answer and explanation..out~
p/s: i am definitely in EMO mood....hehe

Saturday, March 28, 2009

~EARTH HOUR reali kewl~


On 28 Mac 2009,first tyme celebrating earth hour in Malaysia.Actually i was in a shopping complex when it was 8.30pm.Nampaknya most of the shops support this event.Bagus lah,Jusco Bukit Raja nampak sangat romantik dan redup sekali.Sesekali hidup tanpa cahaya lampu yang kadang-kadang sgt menyilaukan mata,rasa kurang skit stress.haha.Untuk mereka yang menghadapi masalah rabun silau,sure akan menyokong.Dan perhatian kepada sesiapa yang memakai sunglass dalam shopping complex time tue,anda dinasihatkan untuk menyimpan je la sunglass tue tuk satu jam.Bukan pe,takut tengah control-control macho or ayu,terlanggar plak kang tiang kat depan mata.Bab malu tak yah citer la.


Balik dari JJ,singgah jap kat Kedai Kopi yang dekat tasik tue.Kedai tue nampak sangat romantik.Sebagai tanda mmenyokong,mereka menggunakan lilin sebagai pengganti lampu.Every meja de lilin.Saya bercakap kat kawan saya,mungkin lepas nie earth hour ley jadik satu hari yang boleh dianggap romantik,menggantikan Valentine's Day.Hopefully...Jangan bunga ros dijual mahal gak sudah la on that day.Ohh tidakkk!!!Mintak2 la penjual bunga ros tidak membaca nie.Haha.



p/s: I lurveeeeee you,Earth.I reali do....

Thursday, March 26, 2009

~ENJOYY!!!!

Huh,semalam saya rase sungguh tenang dan gembira kerana saya keluar hang out with my friend,Sue.Rasa sungguh bahagia menghabiskan masa berborak dan gelak-gelak sambil menyedut air Pink Panther dan sesekali mencapai sudu dan garfu untuk menyiat Roti Seafood tue.Huh,ley naik angau taw bile memikirkan air dan roti itu.Sangat sedappppp.Rugi sape yang taknak join kitorang malam tue.Bluekkk..Huh,kan best klo hidup nie sangat senang seperti apa yang saya rasakan masa lepak tue.Tak yah pening-pening memikirkan benda-benda yang menyemak di dalam kepala saya nie.Sambil-sambil makan dan berborak,sempat gak saya melihat orang di sekeliling kami.Ciss,menyampah..(dgn mulut yang skit terberot) apalagi bila melihat yang kebanyakkannya datang bersama pasangan mereka.Sue cakap,dah2,tak yah tengok dorang tue,wat sakit ati jek.Hehhe,memang lah,sebab dia merasai apa yang saya rasa.Haha,kami serupa.Takpe,kami masih rasa gembira walaupon cume ada kami berdua.Yang penting is about spending your time with sumone that you enjoy to talk,share and laugh with.Kami enjoyed sangat semalam,bergelak sakan dan berkongsi cerita dan updatekan semua cerita-cerita hot kami (sue mmg de cite hot tp rahsia).Bahagia dan gembirakan kami??Tapi anda semua tak tahu yang kami berdua adalah penganggur yang sebenarnya sangat susah ati.hehe.

Monday, March 23, 2009

^33^ = thirty three ;p

Nampaknye hampir semua orang yang mendengar cerita aku,akan menggelakkan aku.Siot.Lagi-lagi,ada kawan yang keypoh yang duk menyampaikan kat orang lain..~hehe,anda tahu anda siapa..Well,seperti biasa,i'll just go with the flow.
Hurm,i am wondering,the number of ^33^ tue stands for what eyh?Cam sedikit pelik taw.Nombor tue tak penah lagi wujud dlm our friendship.hehhehe.Nombor baru tuh.When i asked scott about that,well,jawapan yang aku terima memang expected,HAMPEH!!!!Dia ckp:"owh,yg aku tau tue number thirty three..hehhehe".Kan betol hampeh.I thought it was a new shortform for something,hurm ne la taw,da lama duk umah,aku nie dah outdated sgt kew.Takpe la,i'll find out myself.Bile tanya dia,die jawab,"de la,hny sy yg tau".Hah,nie lagi satu contoh jawapan HAMPEH!!!Well,soon aku akan taw gak.hehehhe.

Wednesday, March 11, 2009

OMG,it reali happened..

Hye..arinie 12 mac..first of all,i would like to thank all my friends who non stop support and encourage me to make the this move,especially those who non stop mendengar keluhan,rungutan dan bebelan saya tidak berhenti-henti.hhehehe.A special thanks to zack,scott,hanif,sue,ima,fezy,syida and laen2.

YES!!!Finally,saya berjaya juga menghadapinya.Perkara yang saya cuba elakkan selama ini telah pon saya hadapinye.Betol lah orang kata: ^Untuk menghilangkan ketakutan itu,kite kena hadapinye^.It really works.Saya tahu yang saya tidak mampu untuk mengelakkan diri saya daripada benda nie lagi.Saya sudah tidak ada ruang untuk menyembunyikan diri lagi,so,i decided to go and met that person semalam..

Masa saya msg dia,masa tue pukul 8.30pm...

Saya: bz kew?
Dia: erm,y?
Saya: sy nak ckp something la..~padahal sy xde benda nak ckp pon
Dia: text la....atau nak jmp?
Saya: wich 1 u prefer?
Dia: erm,jmp skrg ley?

Saya: skrg xley...bagi sy 1 jam..~hehe,1 jam sbb sy xmandi lg tyme tue..
Dia: erm..1 jam?..
Saya: bley x 1 jam?.
Dia: erm,ok..

Saya terus mandi and siap-siap..Sengal!tempat nak jmp xckp pon..ish,ish..

Then,zack plak msg..
zack: are u going?
Saya: yes.i am goin
..

While saya tengah nak bersiap-siap,die kept on msg me asking either saya cume bergurau atau serius.Huh,ada ke patot cakap kite bergurau?ish.ish..Masa saya hampir siap,dia msg lagi:

Dia: dah lewat lah farrah,xjadik lah..~Huh,saya da nak mara dah masa tue..
Saya: takdenye..cpt la..
Dia: awak paling lmbt bley blk kul bp?
Saya: sy cam cite cinderella,b4 kul 12 kene blk..klo x,ssh
..~hehe
Dia : awk jangan wat pape plak kat saya mlm2 nie taw..~huh,wat da ****..bkn ke patotnye aku yg ckp cmtue?
Saya: ish..takpe2,nnt sy bwk yasin skali ye.eyh,patotnye sy yg ckp cmtue taw..
Dia: hehhehe..ok2,cpt skit..

Saya pon pergi ke tempat yg ktorang janjikan...~die lmbt skit la..Then,i saw this car,cam kenal jek.Masa tue ttbe jek sy jdk takot plak.Adeh~I called zack sambil berjalan menuju ke arah kereta tue...Fuh,nasib baik de kwn yg alwiz be there for me..Saya sudah berdiri di tepi pintu keretanya,and terpakse hang off the phone.Before hang off,zack sempat wished me gud luck and chaiyok2..hehhehe...Masuk je dlm kereta,i got 2 messages from-

Dia: Okay..awk main2kan saya..~maybe dia sent before die nmpk saye yg otw berjalan ke arahnya..
Zack: Weh,aku plak yang berdebar..hehehe~zack mmg cmnie orgnye..hehhe.

Thennnn??????Wat happened in the car????Haha...saya rs smpi sini je la nak cite.nnt jek la saya sambung ek..

Thank to ALLAH,kerana dengan izinNYA dan sekelumit keberanian yang diberikan kepada saya,akhirnya saya berjaya menghadapinye.I've waited for six years to make this thing happened..and became
REALITY..~huh,lame tak lame la..

Saturday, March 7, 2009

Dah agak dah,mesti cmnie jadiknye..

Hurm..pening..ape yang saya plan tidak menjadik.Jangan salahkan saya sebab saya telah berusaha tuk itu.Ish,dalam ati cam bengang gak.Ye la,time saya sudah berani,dia tak mahu plak.Haha.Mungkin nie la balasan bila terlalu selalu menolak ajakan orang lain.hehhehe.Padan muke kamu farrah.Ampun,saya tidak berniat tuk buat macam tue.Cume,mental dan fizikal saya yang masih tak ready kot.Tolong jangan tanya bila saya akan bersedia tok tue semua,sebab saya rasa saya takde jawapan pon tok soalan simple cam tuh.Tapiii,dia ada ajak saya keluar,pegi genting bulan depan.Apesal la tak tahun depan je,kan senang.Sebenarnya,saya masih tak berani,tapi saya cube wat selambe jek,cam orang takde perasaan sebab saya ada benda yang perlu diselesaikan.Malas nak tunggu lama-lama,buat nyemakkan otak jek.Tak seserius mane pon,cume memeningkan je.Lagi-lagi benda yang kite tak boleh nak klasifikasikan sebagai serius atau tidak.Klo kat hot.fm,namenye FAKTA atau AUTA.Masalahnya,bulan depan??Ada mase ke nak pegi??Ish,da keje ke blom eyh saya time tuhh.AyooO,dan paling penting,masih ada ke sekelumit perasaan berani saya pada masa tuh?Alaahaaaiii Farrah..Kamu memang complicated eyhh..Kalau camtue,memang tahun depan je la kite jumpa ye..hahaha...2010,here i come!!
*arinie suda satu taunn..

Saturday, February 28, 2009

Maybe i am...

Zalim ke saya terhadap diri sendiri
kerana menghukum diri kerana perkara2 yang tidak perlu?
Saya decided untuk tidak pegi konvo nnt
sebab saya rasa saya tidak layak.
Plus,saya tidak rasa teruja pon nak pegi.
Zalim ke saya menyalahkan diri sendiri kerana tidak mempunyai kerja skrg?
Padahal memang ekonomi tengah gawat pon.
Dan zalimkah saya menyekat diri saya dari merasa bahagia?
Padahal kite semua tahu yang pintu bahagia itu sentiasa terbuka utk saya
dan bersedia menunggu saya untuk melangkah masuk
Huh,tah,taktahu lahhh...

Beza Tiga C

well,sebagai orang yang masih tak bekerja,kerja aku iyelah online setiap hari tanpa tujuaan..hehhehhe..last nite,aku borak-borak ngan kawan aku melalui ym.One part of our conversation was:

miss x: farra,aku sgt suke ngan xxxxx tue
farrah: then?
miss x: cam bodoh jek bunyi nye kan...
farrah: tue bkn bodoh,tue confession namenye
miss x: aku selalu suke kat orang yg tak suke aku..
farrah: tue crush namenye...
miss x: hehhehehhehe
miss x: ko bile plak nak wat confession kat xxxxxxxxxx?
farrah:opss,soe,aku lum tahap crush..
farrah: tue comfortable namenye...
miss x: owh ye kew
miss x: so aku silap la nie
farrah:hehhehehhehe..ye ko clap...

yar,lets talk about these three Cs...they bring different meanings.hehhehhehe.Kalau u minat or suke seseorang yang teramat sangat,itu CRUSH.Kalau u mengaku that u suke seseorang,itu CONFESSION.And bile u tak crush ngan seseorang,tapi u enjoy and feels heppy with that person,itu adalah COMFORTABLE.hhehehhehe.So,semua nie berbeza-beza.Jangan salah tafsir plak.hahha.so,cmne?skrg da lbey paham?Hopefully...

Thursday, February 12, 2009

Oredi FEB...

adui ai,da bulan dua dah nie.I'm still in the same position..tiade ape yang berubah.All my friends are nearly to achieve their happiness..hampir-hampir kepada kebahagiaan..I'll alwiz pray for their hepiness.Sorang tue senantiasa gembira jek.bace msg pon tersenyum-senyum...hehhehe...jeng-jeng...lagi satu plak sudah menemui pelanginye.Eventhough the identity of that pelangi is stil unrevealed,takpe soon kite akan tahu gak..Dun worry,because gosips usually spread reali damn fast..hehhehe..huh,mereka semua bahagiaaaa...me???..frankly speaking,i'm still waiting for my own happiness..ke aku pon hampir-hampir menemui bahagia??..jeng-jeng.. phewitt...
^JOdoh jangan terlalu dirisaukan,tiba masanye ia akan datang menjemput,namun perlu juga anda membuka lorong-lorongnya agar jemputan itu mudah sampai dan tidak terhalang^
*thanks to dr hm tuah for his nice book.....

Tuesday, January 27, 2009

OoOhh B.A.H.A.G.I.A

Everyone wants to be happy.And everyone deserves to be happy..Semua orang nak bahagia.Bila sebut jek perkataan BAHAGIA,semua orang akan tersenyum,sudah dapat memahami maksudnya tanpa perlu mencari makna perkataan itu di dalam kamus.Tak perlu juga diberi explanation yang panjang lebar tentang ape itu bahagia.Well,bahagia membawa pengertiann yang berbeza-beza pada setiap manusia.Ada orang yang bahagia mempunyai harta yang banyak.Ada yang bahagia kerana mempunyai pekerjaan yang hebat.Ada orang yang bahagia kerana mempunyai pasangan atau soulmate yang SEMPURNA di samping mereka sentiasa.Dan ada juga orang yang masih lagi bahagia walaupun mempunyai kekurangan atau hidup dalam serba kekurangan, mereka tidak pedulikan benda-benda yang lain,bagi mereka cukuplah dengan apa yang mereka ada.JANGAN TAMAK sebab kebahagiaan itu boleh hilang dalam sekelip mata dan boleh ditarik oleh Tuhan bila-bila masa.


For me,aku cukup bahagia bile mempunyai familly yang bahagia.Dan akan rasa LEBIH bahagia bile sudah bertemu dengan seseorang yang boleh membahagiakan aku dan akan rasa LEBIH-LEBIH bahagia bila boleh hidup aman dan bahagia dengan keluarga yang SANGAT bahagia sampai bila-bila (",)...MAY GOD BLESS ME~

Sunday, January 18, 2009

Siapa pilihan kamu?

Ini adalah sesuatu yang sangat biasa kita dengar.Sudah lumrah alam,semua orang nak sesuatu yang terbaik tuk diri mereka sendiri.Tapi untuk aku,mengharapkan sesuatu yang sangat tinggi expectationnya akan boleh membuat atau mengundang kekecewaan kepada kite akhirnya.Contohnya,bile ditanya tentang ciri-ciri lelaki or perempuan idaman anda,i bet you,most of them akan bagi jawapan yang hampir same.And jawapan-jawapan itu sangat common dicuping-cuping telinga kite.Aku pernah tanya one of my friend tentang ini and die replied begini.."Aku nak lelaki yang handsome,tinggi,baik dan kaya"...Dan ada diantara kawan aku yang sudah memasang impian tuk berkahwin dengan orang Korea dek terlalu terpengaruh dengan cerite-cerite korea...*Hey,anda tahu siapa anda..hehehehehe..Huh,kan betol semua orang inginkan yang terbaik tuk diri dorang sendiri...Tak pernah plak aku dengar lagi ade orang yang suke seseorang yang gelap,gemok,rendah,penganggur ,bertelinga capang,bibir tebal or pape ntah lagi.Sume nak yang hebat-hebat.Dalam novel pun,hero or heroinnye pun selalu digambarkan seorang putih,tinggi,berlesung pipit,kaya,bibir kemerahan,hidung mancung and etc..Boleh dikatakan ciri-ciri yang disebut hampir-hampir membuatkan kite hampir percaya yang tak kire lah lelaki atau wanita itu,senang cite manusia yang PERFECT itu memang wujud.. Huh,teringat mase diploma dulu,ex-lecturer aku penah cakap,"carilah lelaki yang handsome TAPI kaya"..selalu kite menggunakan perkataan tapi untuk menidakkan sesuatu atau sesuatu yang opposite.,tapi die tidak..Kami sekelas selalu tergelak bile mengingatkan statement lecturer itu yang kerap sangat diulang di dalam class which dia sebenarnya memerli kami secara halus..hehhehe...Padahal kite sume tahu yang 'nobody is PERFECT in this world'..Kalau diajukan soklan sebegitu kepadaku,jawapannya senang jek,aku nak seorang yang...just an ordinary guy..where look and wealth are not in the list.ahakz..So,kamu pula bagaimana????

Sunday, January 11, 2009

This is all about ^KENANGAN^....

I still remembered the 1st tyme i read this thing out to my ex-roomates ,one of them asked me either she could copy it from me,my answered on that tyme was NO...Wanna know why?.....read this thing first,and after that i'll tell you why no....
~Nape ek makin kite rase nak melupekan seseorang tue,kite cam rase orang tue makin dekat ngan kite..Kenangan la jahat..Kenangan yang menyebabkan kite teringat kat orang tue.Tak kire la kenangan tue kenangan pahit ke manis..tapi ia still menyebabkan kite seolah-olah tenggelam dari alam nyata dan terus membawa kite ke masa-masa lalu.Kekadang kite sendiri rase cam pelik,macammane la seseorang tue boleh still rase suke,sayang or sabar dengan orang yang pernah membuatkan kite sedih,menangis and derite?????.Jawapannye:Sebab orang yang pernah buat kite sedih,menangis and derita tue jugak la yang pernah buatkan kite rase BAHAGIA.Dan itu lah sebenarnye kuasa CINTA...oR perasaan yang sering dialami for those yang pernah KECEWA in their luv stories ...I dunno because frankly speaking,i dun have any experience on this field...*i wrote this based on the experiences of those people around me....~
Hah,continue...nape aku xbagi kawan aku copy this thing?.The reason is..because this thing was wrote in such a private place...in a private book whichh is actually...my diary...No way,dude..hehheheh...
For those yang pernah kecewa in their relationship,..chill up!bear in mind:Bukan kamO yang tak bagus tuk dia,tp actually dia yang tak bagus tuk kamO..hhehehehhe...Don't worry,U'll FIND DA BETTER PERSON IN DA FUTURE...

Do YoU aGrEE WiT DiS??.....I aGrEEd

Jika kamu memancing ikan....
Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu....
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.
Begitulah juga ........
Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMUhendaklah kamu MENJAGA hatinya....
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....
Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar KEPERLUANmu...
Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menampalnya semula....
Akhirnya ia dibuang....
Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu ISTIMEWA....
Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya....
akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.
Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....
Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu.Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..
Terlalu ingin mengejar kelazatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan MENYESAL.
Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.....yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU...
Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.
Terlalu mengejar KESEMPUNAAN. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain..
Kamu juga yang akan MENYESAL....

Wednesday, January 7, 2009

What is ^Penggrapean^???

huh,i'm sure everybody wondering what is penggrapean is actually...well,i bet u,klo cari dalam oxford dictionary pon tak dapat cari this word.This is because aku sendiri dengan selambenye mencipta perkataan baru nie.This happened while i was messsaging with teman sms aku yg plg loyal skali,zack...

aku: z.ko watpe tue?

z : aku tgh makan2 nie kat tmpt ari tue

aku: sng aty ko eyh.aku ssh aty

z : apesal aty ko xsng?ssh aty ke?

aku: bleh thn cm2 la

z : awat?

aku: penggrapean

and then aku menunggu zack mereply msg aku.agak lame mase yang diambil...then..

z : siak...wakaka..aku kena eja.peh.mmg sengal aku.hhahhaha

huh,agak lame tuk die menangkap pe actually yg aku tulis..takpe2,memory die almost full la tuh..

dont be blurr..let me tell you what is penggrapean is actually...this word actually comes from malay word - pengangguran- which aku telah me^manglish^kannya menjadi sebegitu rupe..hehheheh

Menjadi one of the member of penganggur in malaysia bagi aku a new experience sekaligus menjadikkan aku full time pembantu rumah di rumah sendiri..not reali bad ryte?.*saje nak sedapkan aty sendiri jek nie...

I'm taking the opportunity of being the member of penggrapean iindustry nie by using my times efficient and effectively...hehhheh..For example,today,aku try to cook which everybody knows that i'm not gud at it..itz ok because at least im trying ye tak?...ala,for today aku msk benda yang senang jek..ikan pari bakar..hehhehe..the problem is aku tak tau nak wat air asam untuk makan ngan ikan tue.so,aku merujuk kepada yang agak pakar,Cik Suhaili kite...aku msg jek die..die ngan baik aty trus kol aku..bgus2,unexpected and baik aty tol member aku nie...*selamat credit aku..hhehehe....setelah aku mendengar pe yang die ckp..blalblabla...aku pon try la..thank God,nasib baik de la gak rase..klo tak,aku da buang dulu da sbb malas nak dengar orang2 lain komplen tak sedap.hehhehe..masak memang la tak bape nak susah,yang penting kena sabar..hhehhehe

p/s:z,ko msk nasi pon tak pass2 lagi.amacam nie?.xley kawin dulu nie..hahhahaha

Monday, January 5, 2009

^ Butterfly ^




F.R.I.E.N.D.S


our friendship is just like a butterfly


we are friends since we were caterpillar


we grow our friendship with love,joy and happiness


which brings us closer


at the end of the day


our friendship is just like a butterfly


full of colours and will be remembered


forever






* originally written by me in year 2003

Gudbye 2008 and welcome 2009...

Huh,i am a lil bit late to talk bout this ryte...but,i dun care...hhehhehhe...It is 2009 already..And im goin turn to be 24 years old this year...damn..quite old..hhhehhe...but dun worry because zack will be the one who will turns to be older first among us..hehhehehhe...opss,terbocor suda rahsia zack...soe fwen...

Year 2008,was full of an expected things that happened in my life...gud and bad things...where should i start?...starts with the gud things first i guess...In Mac of 2008,if i'm not mistaken,on 08.03.08 (election's day)...*hey,thank God i have a gud memory card...1 gig...tak macam zack or scott,still using 256mb....hehhehehe...i received a sms from sumone who known as john doe or jane doe at first....who didn't introduce him or herself to me.....ala,malas la nak wat suspens...hhehhehe..a guy actually...sumone who already missing or dissapeared from my life for quite a long times....about 3 years and a haf i guess...Sumone that quite close to me...and suddenly dissapeared because of this one stupid incident....that made me threw him away....far far away ....tetibe wat 'come back plak'...Ape perasaan saya tyme tue??..hard to explain...cam rojak buah...macam-macam perasaan..i was a lil bit suprised + mad + glad +hangin + and rase cam de butterflies in my stomach....hehehehhe....Frankly speaking, i never dream that this thing will happens...very impossible to happen.Sebabnye i was the one who decided to give this friendship a full stop.A BIG full stop!I was the one who taught it was better for me to make the final decision before the person did...Being stucked in the middle, (like malcom in the middle),encouraged me to make the decision...Stop being F.R.I.E.N.D.S anymore was the best way at that time.

At first,i thought i was going to ignore that person and hoping that it was a nightmare...But the fact was it was REALITY.After seeking for some advice from a few of my friends, i decided to give him a second chance,accepted him back as my friend.Yup,everyone deserves a second chance.But not third chance dude..so,better appreciate it..

While in April,i got a brand new small orange car named Ogy.Eventhough it is not an expensive car but for me it still expensive because i dont have enough money to buy one.But this car is not mine.It is for my siblings.Thank God,at last we got one!

The bad thing is...keta oren itu telah eksiden untuk kali ke-2 untuk mase yg blum ckup setahun pon..hehehheheh.Nak wat camne,the thing was already happened.My final results also not reali gud.Cukup untuk membuatkan aku kecewa dengan diri sendiri.Tp ble pikir2,who shud i blame?????The answer is still the same...me,myself and i...i try to be positive..Because i believe that, "WheN SuMtHiNg bAd hApPens,SuMtHiNg gOOd wIlL CoMeS FrOm it".....mAY GOD bLeSs Me....adios...